Felek közötti szerződéskötés előkészítése és segítése

Ingatlan adás vételi szerződés kötés

Cégünk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy szakmailag és pártatlanul segítse a Vevő és Eladó fél között a szerzõdések elõkészítését, tisztázza a szerzõdéskötéssel kapcsolatos fogalmakat, definíciókat. Felhívjuk a figyelmet az egyes szerzõdéspontok jelentésére, azok hatására, következményeire és elkötelezettségeire. A felek adó, illeték és egyéb járulékos, várható költségeit ismertetjük, annak érdekében, hogy ne merüljenek fel később nem várt költségek. Igény szerint részt veszünk az előzetes megbeszélésen, illetve megszervezzük a szerzõdések egyeztetését és elõkészítését.

A vevõvel, illetve bérlõvel történt megállapodás céljából cégünk készséggel vállalja a tárgyalások lebonyolítását, mindkét fél érdekeinek figyelembevételével, ügyvédi közremûködéssel támogatva a tervezetek és a végleges szerzõdések elkészítését. Közvetítői szerepkörünk kizárólagos célja, hogy a szerzõdõ felek kölcsönös megelégedéssel írják alá megállapodásukat.

A szerződések többsége – néhány alapkitételtől eltekintve – különbözik egymástól, mivel számos, egyedinek tekinthető összetevõbõl áll, és általában különbözõ érdekû felek között jön létre. Felhasználva szakmai tapasztalatunkat, a felek érdekeinek egyeztetése kapcsán különbözõ megoldásokat ajánlunk a kölcsönös megállapodás létrejötte érdekében. Ezen alternatívák olyan mozgásteret biztosítanak a felek számára, amely alapján a sikeres megállapodás esélye jelentősen megnő. Néhány azon  tényezők közül, amelyek számos esetben megfontolás tárgyát képezhetik a tárgyalások során:

bérbeadás, bérleti díj, kaució, óvadék, letét, rezsi, közös költség, fizetési mód, különböző adófajták, közmûdíjak, határidõk, birtokbavétel, devizanem, vételár, tulajdonviszony, elõleg, foglaló, részletfizetés, halasztott fizetés, hitelkonstrukció, értékbecslés, likviditási érték, kezesség, lízing, futamidõ, kamat, birtokba adás, közmû elszámolás, tulajdonjog átírás, jövedelemadó, adókedvezmények, haszonélvezet, gyámság, életjáradék, eltartás, közös tulajdon, osztatlan tulajdon, elõszerzõdés, magánszemély vagy cég, bejelentési kötelezettség, stb.

Segíthetünk? Vegye fel velünk a kapcsolatot!