Független ingatlan értékbecslés

Ingatlan értékbecslésCégünk több, mint 10 éve készíti ingatlanok értékbecslését a nemzetközileg elfogadott normáknak megfelelõen. Vállaljuk ingatlanok pontos és független értékbecslését marketing, banki, könyvviteli, válóperes, gyámsági eljárások stb. céljaira, nagyszámú piaci tranzakciót és ajánlatot tartalmazó adatbázisunk támogatásával.

Az ingatlanok értékét a nyílt, szabadpiaci ár bázisán vizsgáljuk. Szabadpiaci árnak azt a készpénzben vagy egyenértékû fizetõeszközben kifejezett árat tekintjük, amelyen az ingatlant azt szabad akartából eladni szándékozó tulajdonos eladja, a szintén szabad akaratából vásárolni szándékozó vevõnek. Az ingatlan tulajdonságait és minden kapcsolatos információt mindkét fél ismeri, és sem az eladásra, sem a vételre senki és semmilyen körülmény nem kényszeríti egyik felet sem.

A vagyonértékelés általános elmélete szerint egy ingatlanba történõ befektetés értéke attól a jövedelemtõl függ, amelyre az adott ingatlan tulajdonosa a jövõben a tulajdonjog révén szert tehet.

A vagyonértékelés során általában három elfogadott megközelítési módszer létezik a nyílt, szabadpiaci ár meghatározására:

1. A költségoldalról történõ megközelítés: kiszámítjuk az épület mai áron történõ felépítésének, újraelõállításának költségeit, amelyet csökkentünk a különböző amortizációs tényezők, vagyis a fizikai elhasználódás, a technológiai elavulás, valamint a gazdasági elavulás mértékével.

2. Piaci oldalról történõ megközelítés: ebben az esetben hasonló jellegû és elhelyezkedésû ingatlan eladási árait hasonlítjuk össze a vizsgált ingatlannal.

3. Bevételi oldalról történõ megközelítés: az ingatlan értékét tőkésítési eljárás alkalmazásával kapjuk, amely az ingatlannak mint vagyontárgynak jövõbeni tulajdonságait, paramétereinek alakulását, hasznosítási lehetőségeit veszi figyelembe.

Segíthetünk? Vegye fel velünk a kapcsolatot!